Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kétszer annyit járőrözhetnek Makláron

Makláron huszonnyolc polgárőr dolgozik, ám eddig mindenki a saját autójával járőrözött. Adományok segítségével most új szolgálati autót kaptak. 

Az önkormányzat határozata tette lehetővé, hogy a polgárőrség is vásárolhasson egy gépjárművet, a testület ugyanis 30 ezer forintot szavazott meg havonta a jármű fenntartására. Az autót – amelyet pénteken ünnepélyes körülmények között adtak át – teljes egészében maklári vállalkozások és magánszemélyek adományaiból vásárolták, s ebből fizették a javítási, üzembe helyezési költségeket is.

 

Az ünnepségen Havasi László polgármester elmondta: a helyhatóság mindig is fontosnak tartotta, hogy maguk is cselekedjenek a település biztonságáért. 2010 Makláron a biztonság éve lesz, továbbfejlesztik a már létező, éjjel-nappali polgárőr ügyeleti telefonos rendszert és térfigyelő kamerákat helyeznek el.Dr. Petrovics András r. ezredes, egri rendőrkapitány szavai szerint az új autó révén megkétszerezhető a közös járőrszolgálatok száma. Jakab Márton, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöke pedig egyebek mellett arról beszélt, hogy az idén egyesületenként mintegy 200 ezer forint támogatásra számíthatnak a polgárőrök. (forrás: HEOL  - www.heol.hu)

 

 

 

Polgárőrök elismerése

 

Első ízben adott át köszönő oklevelet polgárőröknek Balla Ferenc, Eger és környéke rendőrkapitánya. A Maklári Polgárőr Egyesület alig két hónapos, decemberben – januárban két balesetnél is helyt álltak.


Testületi ülésen, napirend előtt köszönte meg Balla Ferenc rendőrezredes a maklári polgárőrök munkáját. A kapitány tájékoztatásul elmondta: területükön 770 polgárőr dolgozik – minden ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat. 19 éve kapitány már – fogalmazott Balla, de ilyen sanyarú helyzetben még nem volt a rendőrség, mint most.


A maklári polgárőr egyesület december elején alakult, 20 állandó taggal dolgoznak. Éjszakánként is adnak szolgálatot. Két balesetnél is segítettek a rendőrségnek, irányították a forgalmat.


Balla Ferenc elmondta: nem adott még ki polgárőrségnek elismerő oklevelet, ez az első alkalom. Havasi László maklári polgármester azt emelte ki: fontos, hogy próbáljuk megteremteni magunknak a biztonságot.

2008. január 31.

Forrás: TV Eger

 

A rendőrség köszönete a polgárőröknekA korábban Nagytályával és Andornaktályával közös egyesületből 2007-ben váltak ki a maklári polgárőrök. A harmincszemélyes csoport hamar ismertté vált a településen, miután rendszeresen járőröznek a közterületen. De ott vannak községi rendezvényeken is.Havasi László polgármester szerint már azzal elnyerték a falubeliek elismerését, hogy figyelemmel kísérik a temető környékét, ahol azelőtt több autót feltörtek a bűnözők. A közelmúltban ismét bizonyítottak a polgárőrök. December 23-án, illetve január elsején arról értesültek, hogy közlekedési baleset történt a faluban. Azonnal szolgálatba léptek: biztosították a helyszínt, a rendőrségi vizsgálat idejére elterelték és irányították a forgalmat. A decemberi esetnél - mínusz hat fokban - nyolc órán keresztül segítették az egyenruhások munkáját. A Maklár Polgárőr Egyesület tagjai ezért a példamutató együttműködésért érdemelték ki az Egri Rendőrkapitányság köszönő oklevelét, amelyet a legutóbbi önkormányzati ülésen Balla Ferenc r. ezredes, kapitányságvezető adott át Kiss Józsefnek, az egyesület elnökhelyettesének. Az eseményen részt vevő polgárőröknek a testület tagjai is kifejezték elismerésüket. Sz. I.

2008. február 4.

Forrás: Heves Megyei Hírlap